В рамках кримінального провадження Державна екологічна інспекція Столичного округу викрила забруднення земель НААН на понад 4 мільйони гривень!


В рамках кримінального провадження Державна екологічна інспекція Столичного округу викрила забруднення земель НААН на понад 4 мільйони гривень! 

Державна екологічна інспекція Столичного округу спільно зі слідчими Бучанського РУП ГУ НП в Київській області викрили протиправну діяльність директора приватного підприємства, який протягом понад двох років завдавав шкоди довкіллю.

За процесуального керівництва Києво-Святошинської окружної прокуратури директору приватного підприємства повідомлено про підозру у забрудненні земель (ч. 1 ст. 239 КК України).

Правопорушник використовував орендовані приміщення державного підприємства одного з інститутів НААН України в Бучанському районі для виготовлення будівельних матеріалів.

Більше двух років не утилізовував відходи від господарської діяльності, а незаконно скидав їх у несанкціонованих місцях на землях поблизу виробництва.

Експертні дослідження підтвердили, що таке засмічення ділянок будівельними та небезпечними відходами призвело до їх псування та значного зниження родючості.

Довкіллю завдано шкоди на суму понад 4 мільйони гривень, внаслідок протиправних дій підозрюваного. 

Державна екологічна інспекція Столичного округу наполегливо бореться з подібними порушеннями природоохоронного законодавства. Ми закликаємо всіх суб'єктів господарювання дотримуватися екологічних норм та не завдавати шкоди довкіллю! 

Важливо: Відповідно до ст. 62 Конституції України, особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

 

ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці