7 липня - День Дніпра!



7 липня - День Дніпра!

 

Сьогодні, 7 липня, ми відзначаємо Міжнародний день Дніпра – однієї з найвеличніших річок Європи та першої за довжиною в Україні.

 

Дніпро – це не просто річка, це символ нашої країни, її історія, культура та життя.

З ним нерозривно пов'язані питні потреби українців, робота промисловості, виробництво електроенергії, зрошення земель, рибні ресурси та транспортне сполучення.

 

На жаль, в останні десятиліття екологічний стан річки значно погіршився через забруднення та нераціональне використання водних ресурсів, а також військову агресію російської федерації.

 

День Дніпра – це нагадування про те, що ми повинні берегти цю безцінну водойму.

Запровадження сучасних стандартів очищення води, боротьба з браконьєрством та засміченням, раціональне використання водних ресурсів – це те, що кожен з нас може зробити для збереження Дніпра.

 

Державна екологічна інспекція Столичного округу нагадує, що збереження Дніпра – це спільна відповідальність українських громадян. Запобігаючи негативному впливу, ми збережемо її для майбутніх поколінь.

 

Додатково:

 

·       ✔️Загальна довжина річки Дніпро становить 2201 км, з них 981 км протікає територією України.

·      ✔️Площа басейну Дніпра – 504 тисячі км 2, з них 291,4 тисячі км 2 в межах України.

·       ✔️Найбільші притоки Дніпра: Самара, Прип'ять, Інгулець, Рось, Десна, Базавлук, Ірпінь та інші.

·       ✔️Дніпро відповідно до гідрографічного районування розділений на 4 суббасейни: річки Прип'ять, річки Десна, Середнього Дніпра та Нижнього Дніпра.

·       ✔️Для басейну Дніпра розроблено та схвалено План управління річковим басейном Дніпра. Це документ державного планування, який має європейський підхід до управління водними ресурсами та спрямований на виконання програми заходів для досягнення "доброго" екологічного та хімічного стану ріки Дніпро.

 

ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці