Фахівці Державної екологічної інспекції (ДЕІ) Столичного округу провели нараду з представниками Пісківської селищної територіальної громади Бучанського району Київської област



4 липня фахівці Державної екологічної інспекції (ДЕІ) Столичного округу провели нараду з представниками Пісківської селищної територіальної громади Бучанського району Київської області. Зустріч мала на меті інформування мешканців громади з можливостями та засобами повідомлення про екологічні правопорушення за допомогою сервісу #ЕкоЗагроза.

 

Під час заходу інспектори ДЕІ детально розповіли про роботу веб-ресурсу ЕкоЗагроза.

 

Їхні пояснення охопили:

 

  •           Достовірну інформацію про стан довкілля: платформа публікує дані про стан повітря, води, ґрунту та інші екологічні показники.
  •          Зафіксовані дані моніторингових систем: ресурс агрегує інформацію з датчиків по всій Україні, надаючи комплексну картину екологічної ситуації.
  •          Актуальні факти екологічних загроз: на платформі публікуються повідомлення про виявлені порушення, аварії та інші події, що негативно впливають на довкілля.
  •          Особливу увагу було приділено процедурі подання електронних звернень до "ЕкоЗагрози". Громадяни, які стали свідками екологічних правопорушень, можуть зафіксувати їх за допомогою сервісу, додавши фото- та відеоматеріали, опис події та геолокацію. 

Крім того, під час наради обговорювалися й інші актуальні питання у сфері охорони навколишнього середовища на території Пісківської селищної територіальної громади.

 

Інспектори ДЕІ надали консультації щодо запобігання екологічним правопорушенням та відповіли на запитання громадян.

 

ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці