Забруднення струмка Віта у Пирогові: Екоінспекція реагує на звернення через ЕкоЗагроза



Екоінспекція Столичного округу оперативно реагує на звернення громадян через веб-сервіс ЕкоЗагроза!

19 та 28 червня 2024 року екоінспектори Столичного округу реагували на електронне звернення щодо забруднення земельних та водних ресурсів внаслідок витоку фільтрату з полігону ТПВ № 1 (координати: 50.337680206234, 30.523590680641).

Під час огляду було виявлено витікання рідини темного кольору з тіла рекультивованого полігону ТПВ № 1 в напрямку до селища Пирогово.

Екоінспекторами було відібрано проби ґрунту відповідно до ДСТУ ГОСТ 17.4.3.01: 2029 та складено акт відбору проб.

Станом на 28.06.2024 потрапляння фільтрату до струмка Віта не зафіксовано.

Оглядом прилеглої території було встановлено, що з приватних домогосподарств в селищі Пирогово збудована система дощової каналізації, яка скидає неочищені стічні води у струмок Віта.

За результатами огляду було складено Акт та відпрацьовано електронне звернення.

З метою запобігання негативному екологічному впливу на земельні ділянки та ліквідації наслідків цього впливу, Інспекцією направлено вимогу Київській міській державній адміністрації вжити відповідних заходів реагування, згідно зі статтею 35 Закону України "Про охорону земель".

Важливо зазначити, що:

Розпорядженням Київської міської державної адміністрації від 27.06.2001 № 1340 затверджено заходи щодо додаткового відселення мешканців селища Пирогів з межі санітарно-захисної зони рекультивованих земель звалища.

Державна екологічна інспекція Столичного округу просить небайдужих громадян активно використовувати веб-сервіс ЕкоЗагроза для подання інформації про екологічні порушення на території міста Києва та Київської області.

ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці