Знищення зелених насаджень у Києві: Державна екологічна інспекція Столичного округу б'є на сполох!



Знищення зелених насаджень у Києві: Державна екологічна інспекція Столичного округу б'є на сполох!

Інспекторами Столичного округу в ході виконання завдань щодо забезпечення контролю за  додержанням природоохоронного  законодавства на території м. Києва та Київської області, виявляються факти знищення та пошкодження зелених насаджень на прибудинкових територіях під час виконання робіт з облаштування вхідних груп для нежитлових приміщень, а також інших будівельних робіт на території міста Києва. Просимо звернути увагу на це  Київську міську державну адміністрацію (КМДА).

Балансоутримувачами цих територій є Комунальні підприємства керуючі компанії з обслуговування житлового фонду районів міста Києва.

Департамент територіального контролю міста Києва видає їм контрольні картки на порушення благоустрою та його відновлення. Не зважаючи на вимоги статті 28 Закону України «Про благоустрій населених пунктів». Департамент територіального контролю міста Києва видає їх без оформлення актів обстеження зелених насаджень, що підлягають видаленню. 

Це призводить до того, що зелені насадження знищуються без сплати відновної вартості, що запобігає надходженню коштів до міського бюджету. 

ДЕІ Столичного округу неодноразово зверталася до Департамент територіального контролю міста Києва з цією проблемою, але порушення продовжуються. 

Згідно з законодавством, видалення зелених насаджень можливе лише за умови дотримання чітких правил:

✔️Порядок видалення дерев, кущів, газонів і квітників у населених пунктах, затверджений постановою Кабінету Міністрів України від 01.08.2006 1045.

✔️Порядок видалення зелених насаджень на території міста Києва», затверджений Рішенням Київської міської ради від 27 жовтня 2011 року № 384/6600.   

Видача контрольних карток не дає права на знищення зелених насаджень без дотримання цих правил.

ДЕІ Столичного округу закликає Департамент територіального контролю міста Києва:


✔️Перевіряти у замовників (виконавців) робіт наявність складених згідно з Порядком актів обстеження зелених насаджень, що підлягають видаленню.

✔️Не видавати контрольні картки за відсутності відповідних актів обстеження зелених насаджень.

В іншому випадку ДЕІ Столичного округу змушена буде вживати заходів щодо накладення адміністративних стягнень на балансоутримувачів озеленених територій. 


Державна екологічна інспекція Столичного округу наголошує:

✔️Знищення зелених насаджень завдає шкоди довкіллю.

✔️Місто має вживати всіх заходів для їх збереження.

  

Кияни також можуть допомогти зберегти зелені насадження:

✔️Звертати увагу на факти їх знищення та повідомляти про них до ДЕІ Столичного округу.

✔️Вимагати від балансоутримувачів та будівельних компаній дотримання законодавства.

ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці