Держекоінспекція оперативно відреагувала на звернення громадянина щодо незаконного сміттєзвалища в Голосіївському районі Києва


Держекоінспекція оперативно відреагувала на звернення громадянина щодо незаконного сміттєзвалища в Голосіївському районі Києва.

3 липня 2024 року інспектори провели огляд території за адресою Промислова 7 (координати 50.3966417, 30.5607418). За автозаправною станцією "Талісман" виявлено несанкціоноване розміщення відходів на відкритому ґрунті.

Загальна площа сміттєзвалища становить 100 кв.м., середня висота насипу - 0,8 м. До складу відходів входять:

•  Будівельні та знесені матеріали (асфальт, подрібнений бетон)

•  Біовідходи (відходи зелених насаджень)

•  Побутові відходи

•  Ґрунтові маси

Забруднення ґрунту може негативно вплинути на здоров'я людей та довкілля.

Під час огляду також виявлено ще одне несанкціоноване сміттєзвалище за координатами 50.395721, 30.560659. Тут складували відходи будівництва та знесення, біовідходи та відпрацьовані автомобільні шини на площі 133 кв.м, середньою висотою 1 м.

Держекоінспекція видала вимогу Голосіївській районній у місті Києві державній адміністрації вжити заходів щодо ліквідації цих сміттєзвалищ та приведення території до належного санітарного стану.

Важливо зазначити, що: 

✔️  Відомості про власника земельної ділянки, категорію земель та статус ділянки (відноситься чи ні до земель, що підлягають особливій охороні) відсутні в Державному земельному кадастрі.

✔️Техніка, що використовувалась для скидання відходів, на момент огляду на місці не була присутня.

👮‍♂️Держекоінспекція продовжує моніторинг ситуації та вживати заходів щодо запобігання незаконному поводженню з відходами.

ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці