19 липня 2024 року В.о. начальника Державної екологічної інспекції Столичного округу Яна Майборода взяла участь у засіданні постійної комісії Київської обласної ради

1

19 липня 2024 року В.о. начальника Державної екологічної інспекції Столичного округу Яна Майборода взяла участь у засіданні постійної комісії Київської обласної ради з питань екології, природокористування, мисливства, водних ресурсів, ліквідації наслідків аварії на ЧАЕС та інших надзвичайних ситуацій.

 

Засідання проходило під головуванням Романа Титикала. Склад комісії: Заступник голови Київської обласної ради Тетяна Семенова, представники профільних департаментів КОДА та керівництво Державної екологічної інспекції Столичного округу.

 

Члени комісії на своєму засіданні розглянули низку важливих питань, пов'язаних з екологічною ситуацією в Київській області:

 

Ботанічні пам'ятки природи місцевого значення. Комісія підтримала та рекомендувала на розгляд чергової сесії обласної ради проєкти рішень про оголошення ботанічними пам'ятками природи місцевого значення трьох об'єктів: "Ковила в межах села Веселе", "Дубовий ліс", "Ботанічна".

Звернення щодо екологічних проблем:

 

Звернення Ржищівської міської ради: Комісія розглянула звернення Ржищівської міської ради щодо незаконної, на думку заявників, господарської діяльності ТОВ "Схід Біо Груп" та ФОП Мусієнко В.Ю., яка, ймовірно, порушує законодавство у сфері охорони навколишнього середовища. Мешканці села Пії скаржаться на сморід з приміщень, де виробляють корм для тварин, які розташовані поруч зі школою та житловими будинками. З цього питання комісія вирішила звернутися до прокуратури Київської області, ГУ Нацполіції області та Державної екологічної інспекції Столичного округу для проведення позапланової перевірки суб'єкта господарської діяльності.

 

Звернення щодо Морозівського старостинського округу: Комісія також розглянула звернення, яке стосувалося можливого забруднення навколишнього середовища ТОВ "Рубі Роуз" та КП БСР "Господар" на території Морозівського старостинського округу Броварського району. Питання стосувалося роботи каналізаційно-насосних станцій. Члени комісії вирішили, зокрема, звернутися до Баришівської міської ради за роз'ясненням з приводу фільтрації стічних вод.

 

Інші питання:

 

Комісія опрацювала листи від Державної екологічної інспекції Столичного округу.

 

Фахівці ДЕІ Столичного округу повідомили про виявлений скид неочищених стічних вод до річки Топірець з каналізаційно-насосної станції №3, що перебуває на балансі КП "Микуличі" Немішаєвської селищної ради.

 

Комісія вирішила запросити на наступне засідання голів Немішаївської та Васильківської міських рад для напрацювання дій щодо вирішення цих питань.

 

Комісія також розглянула лист виконавчого комітету Ржищівської міської ради Обухівського району, в якому йдеться про негативний вплив на водність річки Сухий Кагарлик штучних споруд, встановлених приватними особами. Було вирішено залишити питання на контролі, направити листи до відповідних органів та очільників громад, а також провести на місці виїзне засідання комісії.

 

Крім того, на засіданні заслухали звіти:

 

про виконання обласного бюджету Київської області за 2023 рік та звіт за 1 півріччя 2024 року;

 

про стан виконання "Програми розвитку галузі рибного господарства в Київській області на 2024-2027 роки". Звіти взято до відома та рекомендовано на розгляд сесії.

Звіти взято до відома та рекомендовано на розгляд сесії.

 

ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці