18 липня 2024 року в Гатненській сільській раді відбулася нарада присвячена вирішенню нагальних екологічних проблем на території громади


18 липня 2024 року в Гатненській сільській раді відбулася нарада присвячена вирішенню нагальних екологічних проблем на території громади.


Нарада відбулась за участю: заступниці начальника Управління Державної екологічної інспекції Столичного округу Ліани Берадзе, спеціалістів інспекції, Гатненського сільського голови Олександра Паламарчука, першого заступника Гатненського сільського Голови Сергія Вітенка, секретаря ради Дмитра Шульги, першого заступника ВП НУБІП «Боярська лісодослідна станція» Олександра Мельника, керівника Фастівського РУ ГУ ДСНС України в Київській області Олега Черчукана, спеціаліста з благоустрою ради Ігоря Голуба,

 керівників комунальних господарств та голів садових товариств та кооперативів, а також депутатів та мешканців Гатненської громади.


Основною темою обговорення стало засмічення земельних ділянок, що прилягають до садових кооперативів. Ці ділянки, які належать до лісового фонду та інших озеленених територій, страждають від несанкціонованого звалища побутових відходів.


Проблема полягає в тому, що багато власників будинків у садових кооперативах не укладають договори на вивезення сміття. Це призводить до накопичення відходів, що негативно впливає на довкілля та несе за собою ризики для здоров'я людей.


Учасники наради обговорили шляхи вирішення цієї проблеми. Зокрема, йшлося про:


  • Проведення інформаційно-роз'яснювальної роботи серед мешканців громади щодо важливості дотримання екологічних норм;
  • Запровадження жорсткіших заходів до тих, хто не укладає договори на вивезення сміття;
  • Створення зручної системи збирання та переробки відходів.


Спільна робота в цьому напрямку ДЕІ Столичного округу та Гатненською сільської ради дозволить у майбутньому привчити громадян свідомо ставитись до чистоти довкілля та дотримуватись вимог екологічного законодавства.

 

ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці