Державною екологічною інспекцією Столичного округу встановлено безпідставне знищення зелених насаджень на перетині проспекту Леоніда Каденюка, 19/30 та бульвару Верховної ради у Дніпровському районі м. Києва


Державною екологічною інспекцією Столичного округу встановлено безпідставне знищення зелених насаджень на перетині проспекту Леоніда Каденюка, 19/30 та бульвару Верховної ради у Дніпровському районі м. Києва.


Департаментом територіального контролю міста Києва виконавчого органу Київської міської ради (КМДА) видано Контрольну картку на тимчасове порушення благоустрою та його відновлення в зв’язку з встановленням тимчасової огорожі на період реконструкції закладу громадського харчування з магазином за адресою проспект Леоніда Каденюка, 19-А.


У жовтні 2023 року Інспекцією направлено повідомлення Департаменту територіального контролю міста Києва виконавчого органу Київської міської ради (КМДА) про безпідставне знищення зелених насаджень за вказаною адресою, з метою вжиття заходів відповідно до повноважень.


Відповідно до частини 3 статті 28 Закону України «Про благоустрій населених пунктів» видалення дерев, кущів, газонів і квітників здійснюється в порядку, затвердженому Кабінетом Міністрів України. Документи, що дають право на виконання підготовчих та будівельних робіт, отримані відповідно до Закону України "Про регулювання містобудівної діяльності", є підставою для видалення зелених насаджень після обстеження земельної ділянки та складання акта обстеження зелених насаджень, що підлягають видаленню. У цьому разі видалення зелених насаджень не потребує дозволу (ордера).


Однак, за вказаною адресою обстеження зелених насаджень, пов’язане з реконструкцією закладу громадського харчування з магазином, не проводилось, акт обстеження зелених насаджень, що підлягають видаленню, відсутній, ордер на видалення зелених насаджень не видавався.


Інспекцією направлено до Департаменту територіального контролю міста Києва прохання щодо розгляду питання стосовно призупинення, анулювання Контрольної картки на тимчасове порушення благоустрою та його відновлення в зв’язку з встановленням тимчасової огорожі на період реконструкції закладу громадського харчування з магазином за адресою проспект Леоніда Каденюка, 19-А.


Станом на 24 липня 2024 року огорожа не демонтована. Порушниками відновна вартість зелених насаджень, а також шкода, завдана зеленим насадженням, до бюджету міста не відшкодована. За цим питанням матеріали направлені до правоохоронних органів Дніпровського району.

 

ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці