Під час перевірки АБЗ-1 виявлено перевищення за оксидом вуглецю


Інспекцією направлено до Державної екологічної інспекції України пропозицію щодо призупинення Департаментом захисту довкілля та адаптації до змін клімату виконавчого органу Київської міської ради (КМДА) дії дозволу на викиди ТОВ «АБЗ-1» забруднюючих речовин в атмосферне повітря стаціонарними джерелами до моменту виконання умов, які встановлені в дозволі.

Державною екологічною інспекцією Столичного округу 26 липня завершено позаплановий захід державного нагляду (контролю) дотримання вимог природоохоронного законодавства, в частині охорони атмосферного повітря ТОВ «АБЗ-1» розташованого за адресою: місто Київ, вулиця 9 Травня, 49.

Відділом інструментально-лабораторного контролю Державної екологічної інспекції Поліського округ, залученим до перевірки, було здійснено відбір проб вмісту забруднюючих речовин в організованих викидах на стаціонарних джерелах викидів №9 та №13. За результатами проведених вимірювань на стаціонарному джерелі викиду №13 виявлено перевищення величини масової витрати оксиду вуглецю (г/с) в 15 разів від встановленого дозволом нормативу.

За результатами проведеного позапланового заходу інспекторами виявлено ряд порушень ТОВ «АБЗ-1» вимог законодавства в частині охорони атмосферного повітря.

Інспекторами ДЕІ Столичного округу складено акт перевірки, видано припис щодо усунення порушень вимог законодавства, виявлених за результатом проведення позапланового заходу. Керівника суб’єкта господарювання притягнуто до адміністративної відповідальності.

ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці