У Києві та Київській області розпочинається операція «Первоцвіт»: екоінспектори вийдуть на рейди.


🌷У рамках проведення природоохоронної акції « Первоцвіт» однією з основних її складових є пропаганда відмови від купівлі первоцвітів.

🌷Окрім того, торгівля первоцвітами (як продаж, так і купівля) є порушеннями законів України «Про Червону книгу України», «Про рослинний світ», «Про охорону навколишнього середовища України» та інших.

🌷Торгівля первоцвітами – це, перш за все, торгівля, яка заохочується виключно попитом. Тому важливим кроком у збереженні рідкісних видів рослин є відмова від їх купівлі.

🌷Зокрема, за незаконне придбання та збут квітів з Червоної книги України передбачено штраф від 510 до 1700 грн з конфіскацією рослин.

🌷Екоінспектори будуть здійснювати рейди по місцям продажу первоцвітів разм з органами Національної поліції України.

🌱Якщо Ви виявили порушення закону – нищення природної популяції первоцвітів, зривання їх на букети або продаж – негайно повідомте правоохоронців, зателефонувавши 102!

🌱Байдужість у разі виявлення беззаконня може призвести до непоправних наслідків для рідкісних видів. Можливо, саме ваша участь буде ключовою для збереження останніх природних місць зростання первоцвітів!

ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці