Збитки за самовільне користування надрами понад 13000000 грн.

На виконання доручення Премʼєр-міністра України державними інспекторами з охорони навколишнього природного середовища Столичного округу 02 березня 2020 року здійснено виїзд за юридичною адресою ТОВ «АКВАТОРІЯ ЗВ» м. Київ, вул. Новопирогівська, 60 та за адресою провадження господарської діяльності ТОВ «АКВАТОРІЯ ЗВ» м. Київ, вул. Лютнева, 58 (земельна ділянка з кадастровим номером 8000000000:90:034:0350). За результатом виїздів посадових осіб ТОВ «АКВАТОРІЯ ЗВ» не виявлено.

За даним фактом викликано наряд поліції та зареєстровано звернення щодо порушення природоохоронного законодавства, що спричинене діяльністю ТОВ «АКВАТОРІЯ ЗВ».

За результатом виїзду зафіксовано, що на акваторії річки Коник в Голосіївському районі міста Києва встановлено два земснаряди якими ймовірно ТОВ «АКВАТОРІЯ ЗВ» здійснено видобуток корисних копалин місцевого значення (пісок річковий) та складовано на земельній ділянці в межах прибережно-захисної смуги річки Коник.

Орієнтовна сума збитків заподіяних державі за самовільне користування надрами становить понад 13000000 грн.

З метою встановлення та притягнення до відповідальності за порушення вимог природоохоронного законодавства посадових осіб ТОВ «АКВАТОРІЯ ЗВ» Державною екологічною інспекцією Столичного округу направлено листи до Головного управління Національної поліції у місті Києві.




ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці