ПРАТ «БОРТНИЦЬКИЙ ДОСЛІДНО-МЕХАНІЧНИЙ ЗАВОД» завдав державі збитків бульше ніж на 730 тис. грн.

Державною екологічною інспекцією Столичного округу здійснено плановий захід державного нагляду (контролю) за додержанням вимог природоохоронного законодавства ПРИВАТНОГО АКЦІОНЕРНОГО ТОВАРИСТВА «БОРТНИЦЬКИЙ ДОСЛІДНО-МЕХАНІЧНИЙ ЗАВОД» (ЄДРПОУ 21618158).

За результатами здійсненого заходу встановлено, що основною діяльністю підприємства є Код КВЕД 36.00 - Забір, очищення та постачання води (основний).

Суб’єкт господарювання у період з 24.09.2019 здійснює видобування підземних вод зі свердловини з перевищенням 300 кубічних метрів на добу без спеціального дозволу на користування надрами, що є порушенням ст. ст. 19, 21, 23 Кодексу України про надра.

Державною екологічною інспекцією Столичного округу проведено розрахунок розміру відшкодування збитків, обумовлених самовільним використанням водних ресурсів при відсутності дозвільних документів (спеціального дозволу на користування надрами). Сума збитків, заподіяних державі внаслідок порушення законодавства про охорону та раціональне використання водних ресурсів складає 28 902,94 грн.

Також, ПРИВАТНИМ АКЦІОНЕРНИМ ТОВАРИСТВОМ «БОРТНИЦЬКИЙ ДОСЛІДНО-МЕХАНІЧНИЙ ЗАВОД» допущено засмічення відходами земельної ділянки, що перебуває у користуванні відповідно до договору оренди земельної ділянки укладеного з Київською міською радою. Державною екологічною інспекцією Столичного округу проведено розрахунок розміру шкоди, зумовленої засміченням земельних ресурсів через порушення природоохоронного законодавства, що склала 707 762,6 грн.


ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці