Забруднення водойми завдало збитків на 754 тис. грн.

754 тис. 752 грн. 32 коп. – це розмір шкоди, заподіяний державі внаслідок забруднення відходами нафтопродуктів та паливо-мастильних матеріалів водойми Опечень 5 (озеро Лугове), яке знаходиться на перетині вулиць Лугова та Богатирська в Оболонському районі міста Києва.

За даними місцевих мешканців забруднення водойми відбувалось не один рік. Державна екологічна інспекція Столичного округу реагуючи на звернення громадян провела позапланову перевірку КП «ПЛЕСО», яке є балансоутримувачем водойми.

За результатами перевірки складено Акт, надано припис та посадову особу притягнуто до адміністративної відповідальності за частиною 1 статті 59 Кодексу України про адміністративні правопорушення («Порушення правил охорони водних ресурсів»).

Також, Державною екологічною інспекцією Столичного округу розраховано 754 тис. 752 грн. 32 коп. збитків, заподіяних державі та направлено КП «ПЛЕСО» претензію про їх добровільне відшкодування.

Підкреслимо, що наша мета – припинити забруднення озера Лугове, притягнути до відповідальності підприємство, яке незаконно скидає до водойми відходи нафтопродуктів та паливо-мастильних матеріалів.

Інспекція співпрацює із Київською місцевою прокуратурою № 5 щодо проведення розслідування кримінального провадження від 01.08.2019 року № 4201910105000215 за ознаками злочину, передбаченого ч. 1 ст. 242 Кримінального Кодексу України («Порушення правил охорони вод»), а також волонтерами громадської організації «Громадський Рух «Почайна», які проводили екологічне розслідування вказаного злочину на Луговому та знайшли докази зливу паливо-мастильних матеріалів через незаконну врізку у мережу зливової каналізації.

ДАЛІ БУДЕ..




ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці