Зберігання та реалізація заборонених знарядь добування об’єктів тваринного світу

Державною екологічною інспекцією Столичного округу на підставі звернення фізичної особи про порушення ТОВ «Космо-Хім» (ЄДРПОУ 40205118) вимог статті 52-1 Закону України «Про тваринний світ», а саме: зберігання та реалізація заборонених знарядь добування об’єктів тваринного світу (кротоловок), проведений позаплановий захід державного нагляду (контролю) вказаного суб’єкта господарювання.

Під час перевірки було встановлено, що ТОВ «Космо-Хім» здійснює реалізацію заборонених знарядь добування об’єктів тваринного світу (кротоловок) через мережі роздрібної торгівлі.

Підприємству винесено припис на усунення порушень, а саме: не зберігати та не реалізовувати заборонені знаряддя добування об’єктів тваринного світу.

Посадову особу ТОВ «Космо-Хім» притягнуто до адміністративної відповідальності за ч. 1 ст. 85-1 Кодексу України про адміністративні правопорушення. Протокол про адміністративне правопорушення буде передано для розгляду у судові органами.

Державними iнспекторами з охорони навколишнього природного середовища Столичного округу складено опис-оцінку згідно з яким вилучено заборонене знаряддя добування об’єктів тваринного світу.


ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці