Спільна заходи з представниками Чорнобильського радіаційно-екологічного біосферного заповідника

На підставі Плану спільних заходів Державної екологічної інспекції Столичного округу та Чорнобильського радіаційно-екологічного біосферного заповідника у період з 05 по 07 травна 2021 року державними iнспекторами з охорони навколишнього природного середовища Столичного округу  спільно з працівниками Чорнобильського радіаційно-екологічного біосферного заповідника були здійснені заходи державного нагляду (контролю) з попередження та виявлення фактів порушення вимог природоохоронного законодавства у період нересту водних біоресурсів в 2021 році.

За результатами даного заходу встановлено факт незаконного вилову водних біоресурсів в межах Чорнобильського радіаційно-екологічного біосферного заповідника. Громадянином було порушено правила рибальства, а саме: вилов риби з гумового човна за допомогою двох сіток. Порушнику вдалося виловити карась - 7 екз., краснопірка - 5 екз., плітка - 3 екз., синець - 4 екз., плоскирка - 2 екз., загальною вагою 9 кг.

Збитки завдані рибному господарству України становлять 2 247 грн. Розрахунок за незаконне добування водних біоресурсів здійснювався відповідно до постанови КМУ від 24 липня 2013 року № 541.

На правопорушника складено протокол про адміністративне правопорушення за статтею 91 КУпАП. Матеріали справи готуються до передачі в суд.






ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці