Результати проб води з Київського водосховища. Перевищені показники споживання кисню.

Стали відомі результати проб води з Київського водосховища. Перевищені показники споживання кисню.
21 червня інспектори Державної екологічної інспекції Столичного округу з метою встановлення причин загибелі водних біоресурсів із залученням відділу інструментально-лабораторного контролю здійснили виїзд та відібрали проби поверхневої води річки Дніпро (Київське водосховище) для визначення вмісту забруднюючих речовин.
Проби були відібрані біля села Нові Петрівці, де і була зафіксована масова гибель риби. Воду досліджували за 12 показниками.
За результатами вимірювань встановлено перевищення показника хімічного споживання кисню (ХСК). Що це означає? У воді недостатньо кисню. Причинами цього можуть бути різке підвищення температури і як в результаті цвітіння води через активне розмноження водоростей. Високий рівень ХСК свідчить про велику концентрацію органічних і неорганічних речовин, що виснажують розчинений кисень у воді, що може призвести до негативних екологічних наслідків. Величина ХСК є важливою гігієнічною характеристикою води, яка дозволяє судити про забрудненість води окисненими речовинами, але не дає інформації про склад забруднення.


Всі решта 11 показників у нормі відповідно до нормативів екологічної безпеки водних об’єктів, що використовуються для потреб рибного господарства та не перевищують гранично-допустимі концентрації для водойм, що в межах населеного пункту (згідно Державних санітарних правил планування та забудови населених пунктів, затверджених наказом Міністерства охорони здоров’я України від 19.06.96 № 173).


ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці