Браконьєрство на Кременчуцькому водосховищі: порушено правила рибальства більше ніж на 138 тисяч гривень.

 Інспектори Державної екологічної інспекції Столичного округу та Державної екологічної інспекції України 8 липня 2021 року  на території Кременчуцького водосховища в межах РЛП «Світловодський» зафіксовали ряд порушень природоохоронного законодавства.

                      

Так, було затримано рибалку МПП «Лад», який здійснював вилов водних біоресурсів на риболовному човні за допомогою 15 сіток без ліміту та дозволу на спеціальне використання природних біоресурсів в межах території ПЗФ.

Порушник здійснив на день складання протоколу про адміністративне правопорушення, незаконний вилов 353 особин риб, загальною вагою 107,5 кг.  Сума збитків завданих рибному господарству України складає 138 421 грн. На правопорушника складено адміністративний протокол за статтею 91 КУпАП України. Матеріали справи готуються до передачі в суд.

А саме зафіксовано було незаконний вилов судака - 105 особин вагою 49 кілограм, ляща - 42 особин вагою 18 кілограм, чехонь – 1 особина вагою 0,1 кілограм, плітка – 183 особин вагою 37 кілограм, плоскирка – 2 особини вагою 0,2 кілограм, синець – 19 особин вагою 3 кілограм, окунь – 1 особина вагою 0,2 кілограм.

                                                                   

Також було затримано відповідального за вилов ланкового рибалку ПРСП «Маяк», який здійснював промисловий вилов риби використовуючи 1 сітку без ліміту та дозволу на спеціальне використання природних біоресурсів в межах території ПЗФ. На правопорушника складено адміністративний протокол за статтею 91 КУпАП України. Матеріали справи готуються до передачі в суд

ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці