Хто забруднює Русанівську протоку?

За результатами вжитих Державною екологічною інспекцією Столичного округу заходів було проведено обстеження колекторів Деснянської водопровідної станції та встановлено, що ПрАТ «АК «Київводоканал» неналежним чином здійснює експлуатацію зазначених колекторів, що перебувають на його балансі.

Внаслідок такої «діяльності» до колекторів були несанкціоновано зроблені чотири підключення (врізки) труб діаметром по 76 мм та 100 мм.

Через зазначені врізання здійснювався скид забруднюючих речовин у Русанівську протоку.

На разі ПрАТ «АК «Київводоканал» вживаються заходи щодо відключення та бетонування виявлених несанкціонованих підключень до колекторів.

07 серпня 2019 року після отримання погодження Міністерства екології та природних ресурсів України на проведення позапланового заходу державного нагляду (контролю) дотримання вимог природоохоронного законодавства ПрАТ «АК «Київводоканал» уповноваженими особами підприємства вчергове не допущено посадових осіб Державної екологічної інспекції Столичного округу до проведення позапланової перевірки.

Одночасно слід зазначити, що ПрАТ «АК «Київводоканал» неодноразово протягом 2017, 2018 та 2019 років не допускав державних iнспекторів з охорони навколишнього природного середовища до проведення заходів державного нагляду (контролю), про що були складені відповідні акти.

ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці