Несанкціоноване сміттєзвалище у Деснянському районі м. Києва

Державною екологічною інспекцією Столичного округу на підставі скарг громадян було здійснено позапланову перевірку державного нагляду (контролю) дотримання вимог природоохоронного законодавства Деснянської районної в місті Києві державної адміністрації у частині розгляду звернень громадян щодо ліквідації несанкціонованого сміттєзвалища у Деснянському районі м. Києва (біля «Опікового центру»).

За результатами здійсненої перевірки виявлено, що невстановленими особами допущено засмічення земельної ділянки з кадастровим номером 8000000000:62:146:0730 (внаслідок здійснення несанкціонованого вивозу будівельних, твердих побутових відходів, металобрухту, відходів деревини та ін.). Площа засмічення становить 3,4575 га, об’єм малонебезпечних відходів складає 53 245,5 куб.м.

За результатами перевірки було складено акт про порушення вимог природоохоронного законодавства, на підставі якого здійснено розрахунок розміру відшкодування збитків, зумовлених засміченням земельних ресурсів шляхом порушення природоохоронного законодавства невстановленими особами, що становить 837544800 грн. (вісімсот тридцять сім мільйонів п’ятсот сорок чотири тисячі вісімсот гривень).

Відповідні документи направлено до правоохоронних органів для встановлення винних осіб та притягнення їх до відповідальності.

Також, направлено вимогу до Київської міської державної адміністрації та Деснянської районної в місті Києві державної адміністрації щодо вжиття заходів з ліквідації зазначеного сміттєзвалища.



















ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці